ONTWIKKELING

1900: Eucerit© een revolutie op het gebied van huidverzorging

De emulgator Eucerit (Grieks: mooie was) werd voor het eerst geëxtraheerd uit lanoline van schapen door de Duitse chemicus Isaac Lifschütz in 1900. Eucerit is een emulgator die het mogelijk maakt om twee niet-mengbare vloeistoffen, zoals water en olie, te mengen en te stabiliseren tot een fijn verdeeld mengsel, ook wel een emulsie genoemd. Eucerit maakte het mogelijk om ‘s werelds eerste stabiele water-in-olie-emulsie te vervaardigen. Deze ontdekking betekende een revolutie, want tot die tijd konden zalven en crèmes alleen op basis van bijenwas en vaseline worden geproduceerd. Die  oude crèmes hadden onaangename eigenschappen: de  geur, de taaie, kleverige textuur en de beperkte houdbaarheid. Eucerit was de eerste water-in-olie-emulgator die betaalbaar en in grote hoeveelheden beschikbaar was voor farmaceutische productie.

1988: De Geschiedenis van Edula© zalf

In 1988 werd Eddy van der Velden aangesteld als wetenschappelijk onderzoeker op de afdeling Dermatologie / Venereologie van het Universitair ziekenhuis “Dijkzigt” te Rotterdam. Naast wetenschappelijk onderzoek verrichte hij ook onderzoek naar meerdere zalven. Een van deze zalven werd zeer succesvol en kreeg de naam Edulazalf, een samentrekking van ‘Eddy’ en ‘Calendula’. Na veel klinisch onderzoek bij patiënten en in een nauw samenwerkingsverband met Prof. dr. E.Stolz en dr. O. IJsselmuiden kwam deze zalf in 1990 op de markt door het door Eddy van der Velden opgezette bedrijf Medicer©.

EDUCER® zalf wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat na chirurgie (plastische en reconstructieve chirurgie, mond- en kaakchirurgie, kindergeneeskunde, algemene chirurgie, oogheelkunde, dermatologie, neurochirurgie, cardiologie en radiologie) zo min mogelijk littekens ontstaan en om de huid optimaal te laten genezen.

Deze zalf onder een nieuwe naam EDUCER® zalf wordt vanaf 2023 geleverd aan diverse academische en algemene ziekenhuizen en tevens aan particuliere klinieken in binnen- en buitenland en de internet consument (o.a. België, Brazilië, Duitsland, Engeland, Spanje, Nepal, New Zealand en Israel). De afgelopen 31 jaar heeft Edulazalf zijn dienst bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door Eddy van der Velden en vooraanstaande dermatologen (prof. dr. Ernst Stolz, Dr. Otto Ijsselmuiden ) plastische chirurgie (Dr. Miklos Schermer Voest) neurochirurgie (prof. dr. Dirk De Ridder), urologie (Dr. Nader Naderi) oogheelkunde (Dr. Hans Ligtvoet), cranio -mond en kaak chirurgie (prof. dr. Frans Noorman van der Dussen), cardiologie (Dr. Jan Eize Lindeboom) huidtherapeuten en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij patiënten zijn waarde heeft bewezen.

2023: Verdere ontwikkeling: Educer© zalf

Doordat de vraag van patiënten die eenmaal Edula® zalf in het ziekenhuis hadden voorgeschreven gekregen steeds groter werd kwam de firma Pharmacer® onderdeel van Medicer® in 2007 met deze bijzondere zalf op de particuliere markt via een webwinkel. De originele Edula® zalf heeft de afgelopen 33 jaren zijn dienst bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Echter nadat Pharmacer in 2022 verzelfstandigd werd, verloor de originele ontwikkelaar Eddy van der Velden de controle over de samenstelling, productie  en wetenschappelijke onderbouwing van het product.   Inmiddels was ook uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat een licht verhoogde concentratie van de actieve stoffen een nóg beter resultaat geeft. En zo ontstond Educer®-Zalf:

  • EDUCER®zalf is een vochtvasthoudende, wondhelende en ontstekingsremmende zalf.
  • EDUCER®zalf bevat geen Corticosteroïden zoals Hydrocortison / Loco Cortison.
  • EDUCER®zalf bevat géén hormoonverstorende stoffen zoals: Ethylhexyl methoxycinnamate, BHT, Benzyl salicylate, Benzophenone-3, MOSH’s en MOAH’s  (meer informatie, klik hier) 
  • EDUCER®zalf bestaat uit natuurlijke ingrediënten.
  • EDUCER®zalf bevat geen toevoeging van parabenen en andere schadelijke stoffen.
  • EDUCER®zalf bevat geen conserveringsmiddelen.
  • EDUCER®zalf is uiteraard dierproefvrij.

Educer® zalf: “Natuurlijk een natuurproduct”

Edula is geen Educer©

Medicer® distantieert zich nadrukkelijk van gezondheidsclaims, blogs en aanbevelingen op de website van Edulazalf, aangezien deze niet langer corresponderen met de werkelijkheid. Ook de internationale medische publicaties die Eddy van der Velden met co-auteurs geschreven heeft over de oorspronkelijke, handgemaakte zalf, zijn nadrukkelijk niet langer van betrekking op Edulazalf, aangezien de productie van Edulazalf fabrieksmatig geschiedt en mogelijk niet voldoet aan de strenge eisen van Medicer®. Ook de medische publicaties, bijsluiters en foto’s van toenmalige patiënten staan onterecht en zonder toestemming van Medicer® op de website, en hebben geen betrekking meer op het huidige product Educer® zalf.