De Geschiedenis

In 1988 werd Eddy van der Velden aangesteld als wetenschappelijk onderzoeker op de afdeling Dermatology / Venereologie van het Dijkzigt ziekenhuis te Rotterdam. Naast wetenschappelijk onderzoek verrichte hij ook onderzoek naar meerdere zalven. Een van deze zalven werd zeer succesvol en kreeg de naam Edulazalf, een contaminatie van ‘Eddy’ en ‘Calendula’. Na veel klinisch onderzoek bij patiënten en in een nauw samenwerkingsverband met Prof. dr. E.Stolz en dr. O. IJsselmuiden kwam deze zalf in 1990 op de markt door het door Eddy van der Velden opgezette bedrijf Medicer.

Ontwikkeling

EDUCER® zalf wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat na chirurgie (plastische en reconstructieve chirurgie, mond- en kaakchirurgie, kindergeneeskunde, algemene chirurgie, oogheelkunde, dermatologie, neurochirurgie, cardiologie en radiologie) zo min mogelijk littekens ontstaan en om de huid optimaal te laten genezen.

Deze zalf onder een nieuwe naam EDUCER® zalf wordt vanaf 2023 geleverd aan diverse academische en algemene ziekenhuizen en tevens aan particuliere klinieken in binnen- en buitenland en de internet consument (o.a. België, Brazilië, Duitsland, Engeland, Spanje, Nepal, New Zealand en Israel). De afgelopen 31 jaar heeft Edulazalf zijn dienst bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door Eddy van der Velden en vooraanstaande dermatologen (prof. dr. Ernst Stolz, Dr. Otto Ijsselmuiden ) plastische chirurgie (Dr. Miklos Schermer Voest) neurochirurgie (prof. dr. Dirk De Ridder), urologie (Dr. Nader Naderi) oogheelkunde (Dr. Hans Ligtvoet), cranio -mond en kaak chirurgie (prof. dr. Frans Noorman van der Dussen), cardiologie (Dr. Jan Eize Lindeboom) huidtherapeuten en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij patiënten zijn waarde heeft bewezen.